на живо

"Лудогорец" разби "Славия" и отново е на върха

Успех с 4:1 за "орлите", нови два гола за Кешерю

Lap.bg

Отборът на "Лудогорец" стартира пролетния дял от първенството с убедителна победа с 4:1 над "Славия". 

Срещата започна силно за домакините, които в първите 10 минути на два пъти удариха гредата.Малко след първия съдийски сигнал Мисиджан центрира в наказателното поле, Омар Абуд не съумя да спре топката, която се озова във Вандерсон, но той уцели напречния стълб. В 9-ата минута отново бразилецът влезе отдясно и намери Клаудиу Кешерю, който навлезе на скорост и стреля, ала топката удари гредата.

Снимка: Lap.bg

В 14-тата минута Лукас Саша получи разтежение и се наложи да бъде заменен от Игор Пластун. 10 минути по-късно Сисиньо спечели единоборство и навлезе към наказателното поле, където с извеждащо подаване намери румънският стрелец на "Лудогорец" Клаудиу Кешерю, а той от воле по диагонала вкара топката във вратата на Стергиакис.

33 минути след началото на срещата "Славия" успя да изравни резултата, когато след неуспешно изнасяне на топката Стефан Велев я получи, навлезе дълбоко в половината на домакините и отправи изстрел, който се отклони в тялото на Георги Терзиев и заблуди Броун.

Снимка: Lap.bg

Само 120 секунди бяха нужни на "орлите" да възстановят своя аванс. Силен изстрел на Кампаняро бе спасен от гръцкия страж на "белите", но доброто позициониране на Кешерю му помогна да отбележи гол с добавка от няколко метра.

Преимуществото на "Лудогорец" на терена продължи. Бърза атака завари неподготвена защитата на "Славия". В 37-ата минута румънският голаджия изведе с пета Абел Анисе, който технично с глава направи резултата 3:1.

Снимка: Lap.bg

През второто полувреме и двата отбора намалиха оборотите. Шампионът увеличи своя аванс в 52-ата минута. Мисиджан подаде към Вандерсон, който с удар извън наказателното поле опъна мрежата.

До края на срещата един от малкото шансове, които някой от двата отбора имаше, бе шутът на влезлия като резерва Ковачев, попаднал в ръцете на вратаря Стергиакис.

С победата си на "Лудогорец Арена" разградският клуб си върна първата позиция, на една точка пред ЦСКА, а "Славия" остава на девета позиция с 24 точки.