на живо

Големи емоции на малкия Мондиал (ВИДЕО)

Деца от 32 училища пресъздават световното на „Васил Левски”

Големи емоции на малкия Мондиал (ВИДЕО)

До световното първенство в Русия остават малко повече от 14 дни. Над 300 деца от 32 училища обаче вече пресъздават Мондиала и изпитват страхотни емоции на Националния стадион „Васил Левски”.

В рамките на два дни второкласници и третокласници ще мерят сили на терена. Любопитното е, че всеки от 32-та отбора играе от името на страните-участници в най-интригуващия футболен турнир на планетата. А регламентът предвижда в състава да фигурират най-малко две момичета.

Точно както на истинското световно, малките футболисти най-напред ще преминат през групова фаза, след това през елиминации и накрая предстои финалът.

Ростислав, който се „състезава” за Аржентина, все още не е избрал кой отбор да подкрепя на световното. Малчуганът обаче признава, че любимият му футболист е звездата на „Барселона” Лионел Меси. Самият Рости е универсален играч и вече му се е наложило да играе на няколко поста - нападател, вратар и защитник.

Алекс, който „играе” за Португалия, ще подкрепя именно съотборниците на Кристиано Роналдо на Мондиала. Съвсем ясно е и кой е идолът му на терена.

„Изключително съм впечатлен от организацията. Надявам се да има повече такива събития, които да палят искрата сред най-малките”, сподели треньорът на „португалците” Денис Соколов.