на живо

Зрелището с цена на финал

Гледайте "Реал" Мадрид - "Барселона" тази вечер от 21:30 ч. пряко по bTV Action

Reuters

Финал преди финала! Това очаква тази вечер (27 февруари) зрителите на bTV Action. В 21:30 ч. футболните почитатели ще могат да гледат едно от най-горещите дербита в света.

"Реал" Мадрид и "Барселона" се изправят един срещу друг за 274-ти път в историята. Залогът е място на финала на турнира за Купата на краля. В първия мач двата тима завършиха 1:1 на "Камп Ноу". За "белите" отбеляза Лукас Васкес, а каталунците изравниха след гол на Малком.

Така че всички погледи са вперени към реванша! Над 80 хиляди привърженици ще заемат местата си по трибуните на "Камп Ноу", за да могат да гледат Ел Класико. Билети няма! Независимо дали са от 75 или от 265 евро! "На черно" цената на ценните хартийки, които дават достъп до предстоящото зрелище, достигна 1700 долара! 

Двата отбора се срещнаха за последно в дома на "Реал" през декември 2017 г. Тогава каталунците триумфираха след победа с 3:0 и голове на Суарес, Меси и Алейш Видал.

Снимка: Reuters

Любопитно е да се отбележи, че Лионел Меси е вкарвал 26 пъти във вратата на "Реал" в най-чакания мач, но нито веднъж не се е разписвал срещу големия съперник на "Барса" в турнира за Купата на краля.

"Реал" триумфира за последно в Ел Класико през август 2017 г., когато тазвечершните домакини вдигнаха Суперкупата на Испания след победи с 3:1 и 2:0 в двата мача.

След трансфера на Кристиано Роналдо в "Ювентус" през лятото, домакините все още търсят новото си лице. Последното Ел Класико на "Бернабеу" без португалеца беше през май 2009 г., а тази вечер ще е първото на легендарния стадион в Мадрид след неговото напускане. Треньорът Сантяго Солари изглежда, че в последно време напипва точния състав и тимът изглежда все по-стабилен на терена - такъв, какъвто искат да го виждат феновете.

Снимка: Reuters

Надеждите на мадридчани са свързани с Карим Бензема. От настоящия състав на "Реал" той има най-много голове на сметката си срещу "Барселона" - 6 във всички турнири.

Попадения със сигурност ще има! Такива трябват и на двата тима, за да продължат към финала и да се борят за нова Купа - 31-ва за рекордьорите по трофея "Барса" или 20-та за "Реал".

Кой ще се доближи на крачка от триумфа? Гледайте Ел Класико тази вечер от 21:30 ч. по bTV Action.