на живо

Големият син на Марадона предлага Меси да се откаже от №10

Диего Синагра се надява бившите отбори на баща му да извадят номера от употреба

Големият син на Марадона - Диего Синагра, предложи Лионел Меси да се откаже от емблематичния №10 в "Барселона", носен от легендата. 34-годишният Синагра се надява номерът да бъде изваден от употреба не само от "блаугранас", но и останалите бивши клубове на великия му баща - "Архентинос Хуниорс", "Бока Хуниорс", "Наполи", "Севиля" и "Нюелс Олд Бойс".

"Да, във всичките му тимове, включително "Барселона". Не се и съмнявам, че биха го направили.", заяви пред испанския "Марка" 34-годишният Диего Синагра, който е плод на връзката на Марадона с неаполитанката Кристина Синагра от периода му в "Наполи" (1984-1991) - най-успешният в неговата кариера.

Коментарът на Синагра идва дни, след като треньорът на "Олимпик" Марсилия Андре Вилаш-Боаш посъветва ФИФА официално да извади от употреба №10 във всички отбори по света, почитайки паметта на Марадона. Легендата почина преди седмица, на 60-годишна възраст, от инфаркт.

Смъртта на Марадона разтърси всички, обичащи футбола. Дон Диего е със статут на божество в Аржентина и Неапол. Той е човекът, извел националния тим на страната до световната титла през 1986 г., не и без помощта на Божията ръка. Марадона донесе на италианския "Наполи" двете му шампионски титли - през 1987 и 1990 г., както и до Купата на Италия и Купата на УЕФА.