на живо

Разрив в съблекалнята предизвикал уволнението на Моуриньо

Специалния влошил отношенията си не само с Пол Погба

"Манчестър Юнайтед" уволни Жозе Моуриньо след незадоволителните резултати на тима във Висшата лига. "Червените дяволи" изостават на 19 точки от лидера "Ливърпул", но не това е единствената причина за принудителната раздяла със Специалния.

"Юнайтед" преживя труден старт на сезона, а загубата с 1:3 от мърсисайдци в неделя бе последният пирон в ковчега на Моуриньо.

И докато слабите резултати се трупаха на сметката на "червените дяволи", мениджърът е влошил отношенията си с част от лидерите на тима и това е наклонило везните при решението за неговото уволнение, пише "Марка".

Основният "виновник" е Пол Погба, с когото Моуриньо почти не разговаряше, а конфликтите им добиха голяма публичност в социалните медии. Алексис Санчес, който пристигна на "Олд Трафорд" преди по-малко от година, също е претърпял непоправим разрив в комуникацията с мениджъра.

Същото важи и за друг стожер на тима - Хуан Мата. Не е тайна, че испанецът не се разбира особено добре с Моуриньо още от съвместния им престой в "Челси". Твърди се, че Мата има предложение за удължаване на договора с още 3 години, но е чакал да види как ще се развие ситуацията с португалеца, преди да сложи подписа си под документа.