на живо

Голямата уста на Стоичков му спечели място в любопитна класация

Камата попадна в един по-различен топ 5

bTV

Христо Стоичков има мнение по всяка тема, независимо дали става въпрос за футбол или събития извън спорта. Легендарният ни нападател никак не се притеснява да дава публично крайни оценки и точно тази негова черта от характера му спечели челно място в една нетрадиционна класация.

Испанското издание "Вейте минутос" събра топ 5 на Големите усти в света на футбола. Петимата участници в нея не са подредени, но началото е за Камата. 

Материалът започва така: "Събрахме тази група на хората, бивши футболисти и бивши треньори, които сигурно имат косми по езика си и които не се свенят да прескочат границите на уважението".

"Нека започнем подредбата си с Христо Стоичков. Бившият играч на "Барселона" никога не е крил дълбоката си омраза към "Реал" Мадрид. Той дори е казвал в прав текст, че е отвратен от този отбор. И често си плюе по него с чиста съвест."

"Но не спира дотук, а често се набърква и в политиката. Той нарече вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария "франкист", замеси дори и семейството. Още като играч Стоичков не си поплюваше в изказванията, но след края на кариерата си не обръгна."

"Ето и едно доказателство за думите му: "Реал" Мадрид спечели една титла за седем години! Сигурен съм, че дори да събера отбор от ветерани, ще спечелим една титла за седем години.", пише още изданието, след което разкрива и другите участници в класацията.

А те са Диего Марадона, Гари Линекер, Златан Ибрахимович и Джордж Бест.