на живо

Голямо дерби и още седем мача от Шампионска лига в каналите на bTV! (ВИДЕО)

Гледайте Champions TV ексклузивно на btvnovinite.bg

Getty Images/Guliver Photos

След триседмично прекъсване Шампионска лига се завръща с изключително интригуващи мачове във вторник вечер. Голямото внимание на футболните привърженици обаче ще бъде насочено към един от двубоите, а именно дербито от третия кръг на шеста група между Арсенал и Байерн Мюнхен, което ще бъде излъчено пряко по bTV Action от 21:00.

Лондонският гранд има огромна нужда от точки, след като до момента активът на отбора от първите два мача в надпреварата е нулев. "Топчиите" допуснаха изненадващи загуби от Динамо (Загреб) и Олимпиакос и рискуват да напуснат турнира още преди елиминационната фаза. Шансовете това да се случи биха се увеличили, ако и в днешната вечер отборът на Арсен Венгер не успее да се противпостави на баварския гранд, който само преди няколко дни постигна девета поредна победа в Бундеслигата, подобрявайки рекорда за най-добър старт в шампионата.

Колкото до Шампионска лига - и там Байерн е перфектен до момента. Две победи от два мача осигуряват на мюнхенския тим спокойствие преди трудните двубои с Арсенал. Двата тима се срещат за пети път в последните четири сезона на надпреварата. През 2014 пътищата на грандовете се пресякоха на 1/8-финалите. Байерн спечели гостуването си на "Емиратс" с 2:0, а реваншът завърши 1:1, класирайки баварците сред най-добрите осем.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Година по-рано ситуацията бе почти същата. Отново в първия кръг от елиминациите тимът от Мюнхен взе преднина от 3:1 след първия мач в Лондон, а именно головете на чужд терен му осигуриха продължаване напред, след изненадваща загуба с 0:2 на "Алианц Арена".

Също от 21:00, но в ефира на RING, пряко ще бъде излъчена срещата от пета група между БАТЕ (Борисов) и Барселона. Каталунците са лидери в класирането с 4 точки от два мача, а беларуският тим, който през изминалия уикенд си осигури десета поредна титла на страната, е с актив от 3 точки след сензационна победа над Рома с 3:2 във втория кръг.

Двата тима бяха в една група и през сезон 2011/12. Тогава Барса спечели гостуването си в Беларус с 5:0 с два гола на Лео Меси, а двубоят на "Камп Ноу" завърши при резултат 4:0 за каталунците.

Другият двубой от групата също заслужава внимание. Байер Леверкузен (3т.) приема Рома (1т.), а срещата може да наблюдавате пряко и ексклузивно на VOYO.BG. Феновете на английския шампион Челси също може да използват онлайн платформата, за да гледат гостуването на техните любимци на украинския гранд Динамо (Киев), който е изненадващ лидер в седма група с 4 точки.

Останалите четири срещи от програмата на турнира във вторник вечер също ще бъдат излъчени пряко на VOYO.BG, а на всички най-интересни моменти от осемте мача може да се насладите в комбинираното предаване на канала Champions TV ексклузивно на btvnovinite.bg!

Ето и цялата програма:

Арсенал - Байерн Мюнхен, 21:00, пряко по bTV Action

БАТЕ - Барселона, 21:00, пряко по RING

Байер Леверкузен - Рома, 21:45, пряко на VOYO.BG

Динамов (Киев) - Челси, 21:45, пряко на VOYO.BG

Динамо (Загреб) - Олимпиакос, 21:45, пряко на VOYO.BG

Порто - Макаби (Тел Авив), 21:45, пряко на VOYO.BG

Зенит - Олимпик (Лион), 21:45, пряко на VOYO.BG

Валенсия - Гент, 21:45, пряко на VOYO.BG