на живо

"Ботев" спечели головото шоу с "Пирин" за Купата на България

"Черно море", "Поморие" и "Созопол" също продължават напред

Lap.bg

"Ботев" Пловдив се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България, след като победи с 6:3 "Пирин" Гоце Делчев. С по два гола за успеха на гостите се отчетоха Тодор Неделев, Фелипе Бризола и Жоао Пауло. Точни за домакините бяха Хазуров, Лауан и Мехремски. 

"Пирин" поведе в 38-ата минута, но още при следващата атака "Ботев" изравни чрез Бризола. Капитанът на пловдивчани Неделев вкара за 2:1 в 53-ата минута, а минута по-късно Жоао Пауло направи 3:1.

В 64-ата минута преднината на "жълто-черните" стана още по-убедителна - 4:1, а точен бе отново Пауло. Лауан намали от дузпа в 69-ата минута, но малко след това и Неделев се разписа от наказателен удар.

До края на срещата за втори път се разписа Бризола, след което Мехремски оформи крайното 3:6.

"Черно море" също продължава напред за Купата на България. "Моряците" спечелиха с 2:1 гостуването си "Розова долина" Казанлък. Първото попадение за гостите бе дело на Иван Коконов в 20-ата минута, а в 79-ата същото стори и Валентин Йосков. За "розите" се разписа Емил Рачев от дузпа в 85-ата минута.

"Созопол" победи "Банско" с минималното 1:0. Единственият гол в срещата отбеляза Християн Пашов в 20-та минута.

"Поморие" надигра с 2:1 "Несебър" като гост. Отборът на Малин Орачев успя да направи пълен обрат, след като изоставаше с 0:1.

Домакините поведоха с гол на Владислав Мирчев в 25-ата минута, но в 52-ата Христо Лемперов изравни. Даниел Стоянов донесе победата на гостите след гол в 63-ата минута.