на живо

Голово шоу в Дортмунд, нов рекорд за Шампионска лига (ВИДЕО)

"Борусия" победи "Легия" Варшава с 8:4

"Борусия" Дортмунд и "Легия" Варшава сътвориха истинско шоу за зрителите, вкарвайки си 12 гола. Германският тим спечели с 8:4 в двубой от група F на Шампионска лига, игран пред над 55 000 зрители на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Гостите от Полша изненадващо поведоха в 11' с попадение на Александър Прийович. "Борусия" обаче изравни само 6 минути по-късно чрез Шинджи Кагава. В следващата си атака "черно-жълтите" стигнаха до светкавичен пълен обрат с втория гол на японския национал в мача.

В 20' резултатът стана 3:1 в полза на домакините. Този път стражът Чйержняк беше преодолян от Нури Шахин. Поляците намериха сили да намалят на 2:4, като точен бе отново Прийович, но това само разгневи повече домакините и те вкараха нови два гола, дело на Дембеле (29') и Ройс (32').

Седемте попадения в рамките на 32 минути са рекорд за най-авторитетния клубен турнир в света - едно от двете върхови постижения тази вечер.

Голеадата на "Сигнал Идуна Парк" продължи и през второто полувреме. В 51' Марко Ройс отново се разписа - 6:2. "Легия" отговори чрез Кухарчик, който направи 6:3 в 57', но Паслак възстанови четирите гола аванс на "Борусия".

В 83' Николич отбеляза попадение №11 в двубоя за 7:4. Последният гол в мач беше дело на Марко Ройс, който оформи хеттрика си, а и крайния резултат - 8:4.

Така двата тима поставиха рекорд за най-много голове в мач от Шампионската лига.

В тази група "Реал" Мадрид и "Борусия" си осигуриха място във фазата на директните елиминации, а "Легия" продължава битката си за участие в Лига Европа през пролетта. За тази цел поляците трябва да спечелят домакинството си на "Спортинг" Лисабон в последния кръг.