на живо

Гонсало Игуаин: Тръгнах си заради Де Лаурентис

Аржентинецът се обърна и към феновете на Наполи

Twitter

Новото попълнение на Ювентус - Гонсало Игуаин заяви, че главна роля за напускането му на Наполи е изиграл президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис

"Решението за напускането ми беше изцяло мое, но Де Лаурентис беше този, който ме тласна към това мое действие. Искам да благодаря на феновете и съотборниците си, но не и на Де Лаурентис. Не бяхме в добри отношения, не бих могъл да прекарам нито една минута с него повече", каза 28-годишният нападател.

Аржентинецът говори за първи път пред медиите след преминаването си в италианския Ювентус като се обърна специално и към феновете на бившия си клуб.

"През последните няколко дни мълчах, но за мен това бяха 3 изключителни години. Мога само да благодаря за всичката любов, която получих. Знам, че феновете на Наполи са ми ядосани, но това беше нещото, което трябваше да направя, за да съм щастлив", допълни Игуаин.

"Бианконерите" платиха 90 млн. евро за футболиста. Договорът на аржентинския нападател със "Старата госпожа" е за 4 години, като той ще получава по 7,5 млн. евро на година, която с бонусите може да нарасне до 10 млн.