на живо

Гонзо: Няма да позволя конфликти в "Локомотив" Пловдив (ВИДЕО)

Новият спортен директор си постави за цел класиране в топ 6

"Локомотив" Пловдив представи официално Георги Иванов-Гонзо като новия спортен директор на клуба. Бившият футболист на "смърфовете" и "Левски" разкри какви са плановете му за развитие на пловдивския отбор и обяви, че няма да позволи създаването на конфликти вътре в тима.

"Как се стигна до моето назначение?! Имахме разговори с г-н Крушарски. "Локомотив" има добра база. Би трябвало с моето присъствие и с усилията на целия колектив да подобрим нещата. Аз съм юноша на "Локомотив", израснал съм тук, свързват ме много неща. Това е един от четирите клуба, заедно с "Левски", ЦСКА и "Ботев", който е базата на българския футбол", започна Гонзо.

"Трябва да направим така, че крачка по крачка "Локомотив" да настигне трите водещи отбора в България. С "Дунав" имаше доста хора и трябва да ги задържим на стадиона".

"Локомотив" ме изгради като човек, като характер. Едно дете се изгражда от малко да бъде победител, да бъде отдаден на професията си".

"Имал съм и неприятни спомени в "Локомотив". Бях треньор за един ден, но всичко е забравено, защото трябва да гледаме напред", каза Георги Иванов, след което поговори за работата си като спортен директор в "Левски".

"Бях в тежки времена в "Левски". Тогава нямаше такива финанси. Ще прозвучи като самохвалство, но последните два пъти, когато "Левски" влезе в Европа, с Ясен Петров направихме добър отбор. Нямаше обаче тази финансова сигурност и трябваше да продадем добрите играчи. Към "Левски" има голям интерес. Научил съм много неща. Без значение е какъв договор имаш. Може да е за пет години, а да си тръгнеш след два дни. Две години бях в "Левски" спортен директор, а договорът ми бе за помощник-треньор, за да изкарам про лиценз. Един човек сам си извоюва позиците", допълни той.

"С г-н Крушарски сме се разбрали. Смятам, че администрацията работи добре. Трябва да дадем едно спокойствие на треньора. ДЮШ, администрацията и отборът трябва да са едно цяло. Вече няма да има вътрешни конфликти в "Локомотив". Няма да го позволя".

"Целта е не да участваме епизодично в евротурнирите. Трябва да обърнем внимание и на ДЮШ. Имаме 16 отбора, а тренираме на един терен. Общината трябва да помогне, а не да поставя безумни условия. Трябва да изградим четири терена. "Локомотив" е дал такива легенди. Като започнем от Христо Бонев, но да не ги изброявам всички. Не е нормално три възрасти да тренират по едно и също време на един изкуствен терен. Така децата не искат да идват при нас, защото предпочитат базата на "Ботев".

"Сега "Локомотив" е на гребена на вълната, но трябва да очакваме, че ще има и спадове, които няма да са приятни за хората. Трябва да мислим за бъдещето. Надявам се тази година най-малкото да влезем в шестицата, защото интересът ще е много по-голям да играеш с "Левски", ЦСКА и "Лудогорец".

"Много хора говореха как "Локомотив" ще отстрани "Страсбург". Но на мен ми беше пределно ясно, че "Локомотив" няма да отстрани "Страсбург". Всяка седмица те играят мачове на друго ниво, а в България играем 5-6 срещи на върха на възможностите си", каза още Иванов.