на живо

Гонзо за наказанието на "Левски: Надявам се да си платят задълженията (ВИДЕО)

"Сините" трябва да извадят 1 000 040 евро до края на февруари, за да не бъдат изхвърлени от Европа

Гонзо за наказанието на "Левски: Надявам се да си платят задълженията (ВИДЕО)

Надявам се всичко това да е само предварителен сценарий, каза Георги Иванов-Гонзо във връзка с наказанието на "Левски" и евентуалното изхвърляне на тима от Европа.

Преди дни стана ясно, че столичният гранд трябва да плати 1 000 040 евро до края на февруари, за да избегне изхвърлянето от евротурнирите за две години. Тази сума е дължима към края на втория мониторингов период (30 септември), на който клубът е бил подложен.

Около 700 хиляди евро от задълженията са към Националната агенция по приходите. 290 хиляди евро към футболисти и 50 хиляди евро към друг клуб.

Освен тези дългове, "Левски" трябва да плати и глоба в размер на 100 хиляди евро за нарушаване на финансовия феърплей.

Според легендата на "сините", за ситуацията в отбора се знае от години: "Надявам се "Левски" да успее да плати тези задължения. Клубът още от преди 2-3 години има задължения, сега дано новият собственик да може да ги покрие".

"От 10 години се спекулира със собствениците на "Левски", но те са ясни, защото са публични личности в този период. Спас Русев е собственик, не знам за друг. Ние трябва да ги уважаваме, защото дават много пари за развитието на този клуб", добави Иванов.