на живо

Гостуванията - ахилесовата пета на Унай Емери

"Лудогорец" може да затвърди статистиката при добро представяне в сряда

Баският треньор на ПСЖ Унай Емери е прекрасен специалист, а доказателство за това е неговата отлична визитка. Той обаче има ахилесова пета - гостуванията. 

Този сезон ПСЖ вече записа две загуби от четири срещи навън - 1:3 от "Монако" и 0:2 от "Тулуза". За сравнение - през цялата минала кампания грандът не регистрира толкова загуби при гостувания. Преди две години това стана в 20-ия кръг, а преди три - чак в 33-ия.

Пораженията за воден от Емери тим при мачове навън не са нещо ново, припомнят статистически данни, публикувани от френския "Екип". 

По време на престоя си начело на "Севиля" от 2013-2016 г. специалистът триумфира три пъти в Лига Европа в рамките на три години. Това обаче не му пречи да бъде неубедителен извън дома.

Под ръководството на Емери "Севиля" спечели едва 25,8% от гостуванията си срещу 68,7% на „Санчес Писхуан“. 

И в предишните си отбори – "Валенсия" и "Спартак" Москва, баскът не е бил особено успешен, когато не играе на свой терен – спечелил е едва 40% от мачовете.

Ще успее ли "Лудогорец" да се възползва от тази слабост на Унай Емери и да открадне нещо в София от богатия ПСЖ? Отговорът ще разберете в сряда от 21:45 ч. Мачът е пряко по bTV Action, а студиото преди срещата с водещ Йордан Георгиев започва в 20:00 ч.