на живо

Грациите ни готови за нови върхове (ВИДЕО)

Българските гимнастички проведоха официална подиум тренировка

Националният отбор по художествена гимнастика проведе официална подиум тренировка в "Арена Армеец". Утре в столичната зала започва деветото издание на Световната купа у нас.

Силни, различни и готови за следващия връх. Такива видяхме "Златните момичета" по време на заниманията преди старта в София.

"В нито един момент не съм казала "Трябва да спечелим световната купа, трябва да станем първи". Нямаме поставени цели, но те абсолютно знаят колко са силни. При една безгрешна игра, могат да станат шаmпиони", заяви председателя на родната федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева.

Освен със сериозната конкуренцията, грациите ни ще се борят и с товара на високите очаквания на българските фенове, както и със самите себе си.

Снимка: Lap.bg

"Те винаги в България много се вълнуват. Знаете колко е емоционална нашата публика, което колкото е хубаво, толкова е и опасно, защото точно това им казах сега, че те трябва да са абсолютно спокойни и максимално концентрирани и да не се поддават на емоция и свръхжелание за игра", заяви Раева.

За Русия вместо титулярния състав, в София пристигна ансамбълът на Санкт Петербург, който е клубен шампион на страната.

Надпреварата стартира утре с квалификациите на обръч и топка при индивидуалното и 5 топки при ансамблите.

Тагове:

@