на живо

Грациите ни отново на родна земя след успеха в Пезаро (ВИДЕО)

Пет медала за родните гимнастички в първото състезание от Световната купа

С пет медала се завърнаха българските гимнастички от първия кръг на Световната купа в италианския град Пезаро. Ансамбълът спечели сребро в многобоя и злато на обръчи и бухалки. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн завоюва бронзов медал в многобоя и сребърен на топка, а Катрин Тасева грабна сребърното отличие на лента.

"Тези два медала тежат страшно много, защото цяла година тренираме, за да ги спечелим. Всекидневно се лишаваме от много неща и полагаме максимални усилия в тренировките си", заяви Калейн, която донесе две от петте отличия за България в Пезаро.

"Г-жа Маркова сподели, че след всяко едно състезание ставам все по-добра и по-добра. Аз съм на същото мнение, но все пак този медал - един единствен от състезанието - не ме устройва", каза другата ни медалистка в индивидуалното - Катрин Тасева.

"Не съм очаквала от първото състезание да се справя толкова добре. Момичетата страшно много ми помагат да вляза по-бързо в час и да се представя максимално добре. Много съм щастлива и се надявам да продължаваме все така", сподели пред bTV дебютантката Ерика Зафирова, която замести контузената Елена Бинева.

"За нас беше наистина огромно удоволствие да сме отново на килима, да се състезаваме. Радваме се, че съчетанията ни се харесаха и оцениха от публиката и съдиите. Надяваме се оттук-нататък да излизаме все по-уверени", каза капитанът на националния ни отбор - Симона Дянкова.

Снимка: Lap.bg

Следващото състезание от Световната купа е в София от 12 до 14 април в "Арена Армеец".

"Световната купа всяка година е като един малък празник за нас и сме много щастливи, че ще успеем да покажем съчетанията си и пред толкова много наши фенове в България. Използвам случая, за да ги призова да дойдат да ни подкрепят", добави Лаура Траатс.

Тагове:

@