на живо

Грандиозна победа на Арсенал. "Топчиите" се върнаха в играта (ВИДЕО)

Английският гранд спечели с 2:0 срещу Байерн (Мюнхен)

Грандиозна победа на Арсенал. "Топчиите" се върнаха в играта (ВИДЕО)

Арсенал спечели страшно важна победа над Байерн в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Хората на Арсен Венгер победиха с 2:0 на "Емиратс" в Лондон и спечелиха първите си 3 точки в групата.

Арсенал бе притиснат до стената след двете си загуби в първите 2 мача, докато Байерн бе с пълен актив не само в групата, но и бе безупречен с 12 победи от 12 мача във всички турнири през сезона.

Домакините оставиха инициативата на своите съперници в началните минути, като се защитаваше дълбоко, но при контрите си създаваше сериозни опасности. Първата голова възможност се откри пред Месут Йозил, който след контра стреля по диагонала, но Нойер спаси.

Снимка: Getty Images

Последва шанс за Тиаго Алкантара, чиито удар бе отразен от Петр Чех. Най-запомнящото се положение за първото полувреме бе удар на Тио Уолкот с глава от близо, който бе спасен по "извънземен" начин от Мануел Нойер. Добавката на Рамзи бе встрани от вратата.

Втората част започна по идентичен начин. Байерн държеше топката в полето на Арсенал и пресираше усилено, когато губеше топката. Арсенал трудно изнасяше, но опитваше да прави остри контри. Малко преди 60-та минута Аарън Рамзи получи разтежение и принудително бе заменен от Алекс Окслейд-Чембърлейн. Скоро след това Тио Уолкот бе сменен от Оливие Жиру, което бе ключово.

Петр Чех спаси удар на Левандовски, излязъл сам срещу него, а минута по-късно Жиру бе съборен на трийсетина метра от вратата. Санти Касорла центрира от свободния удар, а Оливие Жиру засече топката в мрежата след фрапантна грешка на Мануел Нойер.

Снимка: Getty Images

Голът падна в 77-та минута и сякаш даде допълнителен стимул на Арсенал. Хората на Венгер се защитаваха все по-устремено и опитваха да създават опасности с подавания към Окслейд-Чембърлейн.

В 90-та минута Левандовски се отскубна от Косчелни, но се замота и не стреля към вратата на Арсенал. След това френският бранител го затвори и опасността отмина.

В добавеното време Ектор Бейерин много находчиво пресече подаване при изнасянето на топката на Байерн, нахлу в наказателното поле и подаде успоредно на голлиният към Йозил. Той стреля наглед неспасяемо, но Нойер някакси изби топката. След кратко колебание, арбитрите видяха, че топката е минала голлинията и присъдиха втори гол за Арсенал.

С победата си "артилеристите" върнаха шансовете си за продължаване от групата. В следващия си мач Арсенал е гост на Байерн.