на живо

Сунес: Този "Ливърпул" е по-силен от онзи, който спечели Шампионската лига през 2005 г.

Отборът не е идеален, но може да спечели турнира, смята бившият играч и треньор на мърсисайдци

Reuters

Бившият футболист и треньор на "Ливърпул" Греъм Сунес смята, че сегашният отбор на мърсисайдци е по-силен от този, който спечели трофея в Шампионската лига през 2005 г.

"Червените" елиминираха "Манчестър Сити" на четвъртфиналите в най-комерсиалния футболен турнир и вече чакат с нетърпения жребия за полуфиналите. Той е в петък от 14 ч. и ще бъде излъчен пряко по bTV Action.

"Лично за мен настоящият отбор е по-добър от този, който спечели финала в Истанбул през 2005 г. Сегашният "Ливърпул" е солиден и мощен в атака. Отборът не е идеален, но е в състояние да спечели турнира. В началото на сезона казвах, че ще бъде добре да попадне в първата четворка и вероятно във финала за Купата на Футболната асоциация. В хода на сезона обаче "Ливърпул" набра форма и стана по-уверен. В мача срещу "Манчестър Сити" играчите излязоха без страх. В началото на срещата камерата хвана в кадър лицето на Трент Алекзандър-Арнолд. На колко години е той? 19, 20? Не личеше въобще да е притеснен от нещо. Този тим трябва да стига до тези етапи на турнира", каза Сунес, който сега работи като футболен експерт в "Скай Спортс".