на живо

Грешките определиха: "Челси" - "Манчестър Юнайтед" без победител

Двата тима завършиха 1:1 в дербито на кръга в Англия

Reuters

"Челси" и "Манчестър Юнайтед" не излъчиха победител в дербито на 13-ия кръг на английската футболна Висша лига. Срещата завърши 1:1, а головете паднаха след грешки на Жоржиньо и Аарън Уан-Бисака през второто полувреме.

Изненадващ ход на новия мениджър на "червените дяволи" Майкъл Карин беше оставянето на Кристиано Роналдо на пейката. Той се появи в игра едва с 64-ата минута. 

Снимка: Reuters

През първото полувреме на "Стамфорд бридж" домакините показаха превъзходство. Пропуски направиха Калъм Хъдсън-Одой и Антонио Рюдигер. "Манчестър Юнайтед" предимно се бранеше. 

Въпреки това 5 минути след началото на втората част, "червените дяволи" откриха резултата. Един от фаворитите за наградата "Златна топка" - Жоржиньо, не успя да овладее добре топката и я предостави на набиращия скорост Джейдън Санчо, който остана очи в очи с вратаря и не сбърка. 

Снимка: Reuters

Равенството беше възстановено в 69-ата минута от дузпа. Аарън Уан-Бисака игра непозволено срещу Тиаго Силва в наказателното поле и футболистите на "Челси" получиха възможност да изпълнят дузпа. Зад топката застана Жоржиньо, който беше точен.

До края на мача "сините" изпуснаха няколко добри положения за обрат. Фред и Рюдигер обаче не успяха да пратят топката във вратата.

Снимка: Reuters

"Челси" остава на първо място в класирането с 30 точки, като води само с 1 пред "Манчестър Сити" и с 2 пред "Ливърпул". "Юнайтед" е на осмо място с 18 точки.