на живо

Григор Димитров: Бях спокоен във важните моменти

Българският тенисист ще научи името на следващия си съперник в Ротердам днес

Reuters

Григор Димитров заяви, че ключът към победата над Денис Шаповалов в първия му мач в тазгодишното издание на тенис турнира в Ротердам, е бил спокойствието във важните моменти.  

Българинът се наложи с 6:3, 7:6(3) в срещата с канадеца и си осигури място във втория кръг на надпреварата.

"Денис е качествен играч. Сервисът му е много опасен, особено на закрито. Той е левичар и е много неудобен, но всъщност аз обичам много да играя срещу левичари. Опитвах да се възползвам от всяка малка възможност, която имам, за да съм сигурен, че ще мога да се справя. Нямаше много дълги разигравания, но успях да поддържам контрола. Бях спокоен във важните моменти и излизах на мрежата, когато беше нужно. Като цяло, свърших много добре нещата, които трябваше да направя", каза Димитров след мача си в Ротердам.

Днес (11 февруари) Димитров ще научи името на следващия си съперник в турнира. След 12:00 ч. българско време започва мачът между Феликс Оже-Алиасим и Ян-Ленард Щруф.

Роденият в Хасково тенисист и Щруф са се срещали 4 пъти до сега, като балансът им е 2:2 победи. 19-годишният канадец Оже-Алиасим пък е побеждавал българина в единствения мач помежду им от 2019 г. в Лондон.

Димитров не защитава точки от турнира в Ротердам, тъй като не игра през миналата година там заради контузия.