на живо

Григор Димитров: Годината беше много странна (ВИДЕО)

"Трябваше да се справям с неща, с които до сега нямах опит", заяви българският тенисист

chengduopentennis.com

Григор Димитров оцени като странен сезона си през 2019 г. Българинът стартира добре в Австралия, след това трябваше да се бори с контузия в рамото, преживя огромен спад в ранглистата, на Откритото първенство на САЩ изненада всички, след като отстрани Роджър Федерер и отново се завърна в топ 30 на света.

"Нямах възможност да играя много в началото на годината заради контузия. Изпращам я със смесени чувства. Беше много странна година за мен. Преживях първата си контузия, трябваше да се справя с неща, с които до сега нямах особен опит. Преживях ги и съм благодарен, че имам още един мач, особено в края на сезона. Това ми носи допълнителна увереност. Днес в тениса психиката заема много важно място и понякога върху теб се изсипват много трудности.", заяви Димитров след победата на Юго Умбер в първия кръг на турнира в Париж.

"Това е един от тези мачове, които са много коварни, независимо кой си. Никога не си играл срещу тенисиста, не знаеш какво да очакваш. Нямах идея как сервира, как играе в големите точки. Много е освобождаващо да победиш по такъв начин. Спокойно можеше мачът да ми избяга във втория сет, но направих някои малки промени: насочвах по-добре първия си сервис, започнах да играя на по-високо темпо, държах топката ниско и вкарах няколко важни ретура. Това беше всичко нужно", разкри българинът.

Следващият му мач е срещу Давид Гофен. Двамата ще се изправят един срещу друг днес (30 октомври) на корт номер 1 в Париж.