на живо

Григор Димитров: Голяма победа, трябва да подобря играта си (ВИДЕО)

Родната звезда коментира успеха си над Пол-Анри Матийо

EPA

Григор Димитров заяви, че е изключително доволен от победата си в първия кръг на тенис турнира в Ротердам срещу френския ветеран Пол-Анри Матийо. Петият поставен в схемата обаче изрази мнение, че трябва да подобри представянето си в следващите мачове, за да стигне до заключителната фаза на надпреварата и евентуално да я спечели.

"Това е голяма победа за мен. Никога не е лесно да останеш в мача, след като съперникът ти е имал два мачбола. Това обаче ти дава голяма увереност, позитивни мисли и си развълнуван да излезеш за следващия кръг и да покажеш по-добър тенис."

"Той винаги е бил труден труден съперник. Тренирал съм доста пъти с него в миналото и знаех, че няма да е лесно. Мисля, че бях малко скован, но е хубаво да съм отново на корта. Със сигурност ще трябва да подобря представянето си в следващия мач", коментира Григор.

По време на пресконференцията си родният представител обърна по-специално внимание и на ситуацията в тайбрека на втория сет, когато Матийо имаше две възможности да спечели срещата.

"Такива точки са ключови за мача. След първата, се надявах да играя на втори сервис, за да мога да вляза на разиграване и да опитам да направя нещо различно. Но в следващия момент бях изправен пред втори мачбол. Бях сигурен, че ако успея да взема точката, мога да направя нещо по-добро и мисля, че стъпка по стъпка, точка след точка, влизах в главата му. Когато стигнах до тайбрека бях много фокусиран и спокоен. Като цяло, чувствах, че контролирах мача."

В следващия кръг Димитров ще срещне друг ветеран - Жил Мюлер от Люксембург, който в първия си мач надигра Давид Гофен с 2:1 сета.

"Мисля, че през годините показах, че съм опасен играч и работя над това да играя атакуващ и агресивен тенис.", завърши Димитров, който трябва да спечели още четири мача, за да триумфира с титлата от турнира.