на живо

Григор Димитров и любовта, която му дава крила

Българският тенисист отново има романтична половинка

Getty Images

Сърцето на Григор Димитров е заето! Българският тенисист, който завърши 2020 г. като номер 19 в света, използва социалните мрежи, за да публикува снимка с Лолита Османова. 

На кадъра двамата са прегърнати, а от снимките преди това става ясно, че прекарват заедно свободното си време на брега на френското езеро Анси.

Снимка: Instagram

Всъщност Лола - дъщерята на руския олигарх с бизнес в сферата на енергетиката Елдар Османов, се появи около Димитров преди месец. Тя заемаше място в неговата ложа по време на мачовете му от последния турнир за сезона, в който той взе участие - надпреварата във Виена. 

Лола е на 25 години, живее в Монако, където и българинът, и е тренирала тенис в детските си години. Контузия обаче я кара да спре да преследва професионални върхове. Вместо това започва да се занимава с мода и издаване на списание за луксозни стоки. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lolita Osmanova (@reina_dolores)

Красавицата има един брак зад гърба си - със сина на друг милиардер Алберт Авдолян (собственик на телекомуникационна компания) - Гаспар.

Личният живот на Григор Димитров винаги е предизвиквал вълнение. Тенисистът не е от тези, които шумно афишират своите отношения с жените. Въпреки това е един от най-харесваните в световен мащаб измежду своите колеги и често е сочен за секс символ.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)

Лолита е третата жена, с която Григор афишира романтична връзка, откакто е добре познат за медиите. 

От началото на 2016 до началото на 2019 г. той не криеше, че получава подкрепа от една от най-известните певици - Никол Шерцингер.

Изкусителната брюнетка, станала популярна покрай групата "Пусикет Долс", е с цели 13 години по-възрастна от Димитров. Двамата демонстрираха близост, докато папараците снимаха в Лондон, Париж, Лос Анджелис и Бризбейн.

Шерцингер дори пристигна в София през 2017 г., когато любимият ѝ триумфира с титлата от турнира в българската столица. Тогава Никол посети и Боянската църква

Всъщност Никол, която заедно с "Пусикет Долс" има номинация за престижната награда Грами през 2006 г., беше до българина в най-успешната година в кариерата му до момента. През 2017 г. Димитров успя да спечели титлата от финалния турнир на АТР в Лондон и да се изкачи до номер 3 в световната ранглиста. Никол посрещна новината за триумфа по време на концерт и честити на своя любим от сцената.

Снимка: Instagram

Причината за раздялата между двамата е натовареният им график. През 2016 г., малко след като обявиха, че са заедно, таблоидите информираха, че Григор и Никол трудно намират време един за друг. Певицата дори се оплака, че с месеци не вижда своя любим.

Констатация за край на връзката им се счита публикация на госпожица Шерцингер в социалните мрежи. "Обичах те в най-тъмните ти моменти", написа тя през септември 2019 г.

Снимка: EPA

Преди да се впусне в авантюра с певицата, Димитров беше част от тенис двойка за пример. Неотлъчно до него беше Мария Шарапова - носителка на 5 титли от Големия шлем и бивша номер 1 в света. Отношенията им продължиха от септември 2012 г. до лятото на 2015 г. 

Димитров е този, който взима инициативата за започване на връзка с една от най-добрите тенисистки в света тогава. Той се свързва с Мария посредством нейния агент. Голямата тенис звезда не вижда перспектива в подобни отношения, но българинът успява да я убеди и да я накара да се влюби.

Първата им обща поява е на турнира в Мадрид през 2013 г. Двамата се засичат най-често по тенис надпревари. Самата Шарапова предпочита всички интимни подробности от живота ѝ да бъдат скрити, а българинът уважава това. 

Раздялата настъпва през 2015 г., а причината е в желанието на двамата да се фокусират върху своите кариери. Въпреки това българинът няколко пъти споменава, че му е било доста трудно да прекрати романтичната си връзка с Маша.

На Димитров често са преписвани и отношения с друга негова колежка - Серина Уилямс. Тя също е бивша номер 1 и носителка на 23 титли от Големия шлем. 

И днес двамата демонстрират приятелска връзка, но никога не са потвърждавали, че са имали романтична такива. 

Мълвата гласи, че Димитров е една от причините за обтегнатите отношения между Уилямс и Шарапова във времето, когато двете си оспорваха трона в женския тенис. Според различни информации, българинът и американката са се срещали за кратко през 2012 г.

Снимка: Twitter