на живо

Григор Димитров вече е почетен гражданин на Хасково (ВИДЕО)

Тенисистът разкри дали все още е с Никол Шерцингер и си спомни за дядовците си

bTV

Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи званието "почетен гражданин" на Хасково. 

На церемония днес той бе удостоен със званието от председателя на Общинския съвет в града Таня Захариева. На кортовете "Юнак" се събраха множество съграждани на тенисиста, които имаха възможност да видят на живо любимеца си.

Гришо бе изключително емоционален и не скри радостта и сълзите си от завръщането в родния град и от церемонията, която бе отлагана цели 2 години.

След нея Димитров не скри, че именно Хасково е мястото, което чувства като свой дом, а градът, в който живее - Монте Карло, определи като своя база. Тенисистът отговори и на критиците, които го обвиниха, че не взе участие на тенис турнира, който се проведе в София в началото на годината.

"Не мисля, че е нужно да има турнир в София още. Това не е нашето ниво за момента и мисля, че всички го знаем и няма смисъл да го прикриваме. За жалост така се получи с програмата ми. Не мога да да поемам вината. Гледам да се фокусирам изцяло върху своята кариера", сподели той.

Григор Димитров се върна и към първите си стъпки в тениса, които са направени именно на кортовете в Хасково.

"Започнах от тук с двамата ми дядовци. С тяхната пенсия ми взеха първия билет", спомни си той.

Връзката на Григор с певицата Никол Шерцингер за пореден път бе основна тема на таблоидите в последните дни. Те твърдяха, че двамата вече не са заедно. Българинът обаче отрече това да е вярно.

След това 24-годишният носител на 4 титли от турнирите на ATP предаде открит урок на няколко млади тенис надежди. Това се случи на новите кортове, част от новия тенис клуб в града, собственост на бащата на Григор, който по-рано днес се включи в подготовката за дългоочакваното събитие.

Григор Димитров обаче няма да остане за дълго у нас, тъй като скоро за него предстои турнир в Истанбул.