на живо

Григор Димитров излиза на корта преди полунощ за нов подвиг

Българският тенисист ще играе срещу Данийл Медведев на полуфинал на Откритото първенство на САЩ

Getty Images

Григор Димитров вече сътвори истински подвиг, побеждавайки бившия номер 1 в световната ранглиста по тенис и притежател на рекордните 20 титли от Големия шлем - Роджър Федерер. След 5-сетова драма в Ню Йорк, българинът си осигури място на полуфиналите на последния за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ. 

Време е днес (6 септември) той да затвърди страхотното си представяне в мачовете, а какъв по-добър начин от нова победа и първи финал на такъв голям турнир?

Противник на Димитров ще бъде руснакът Данийл Медведев. Срещата им е втора на централния корт и се очаква да започне около 23:00 ч. българско време.

Снимка: Getty Images

Димитров като че ли възкръсна на Откритото първенство на САЩ! Българинът, който изпитваше трудности, а контузията в рамото го измъчваше почти през цялата година, показва вдъхновено представяне в Ню Йорк, което му носи победи. Така беше и срещу един от идолите му от началото на кариерата - Роджър Федерер. Именно "скалпът" на швейцареца липсваше в колекцията на родения в Хасково тенисист. След победата Григор вече може да се похвали, че е побеждавал всички в голямата тройка - Федерер, Надал, Джокович.

Снимка: Getty Images

Днес срещу него се изправя труден противник. Медведев е в най-добрата си форма, играе страхотно и е номер 5 в световната ранглиста! Руснакът ядоса феновете в Ню Йорк след грубо отношение към едно от момчетата, които подават топките, а след това показа и неприличен жест. Самият Медведев дори окуражи зрителите около корта да го освиркват, защото по този начин го стимулират да играе по-добре. В крайна сметка скандалът приключи с признание на тенисиста, че се е държал непристойно, и селфи след поредната му победа.

Димитров и Медведев играха два пъти един срещу друг през 2017 г., като си размениха по една победа. 

Ще продължи ли Григор с доброто си представяне и победите? Или Медведев ще играе на финал за 6-и път през годината? Ще разберем след полунощ!