на живо

Григор Димитров настръхва от Ню Йорк (ВИДЕО)

Българинът показа футболни умения преди Откритото първенство на САЩ

Григор Димитров настръхва от Ню Йорк (ВИДЕО)

Няколко часа делят Григор Димитров от онова чувство да бъде отново на корта и да се бори за добро представяне на турнир от Големия шлем. И това го кара да се вълнува като малко дете!

Или както той обяснява да последователите си в социалните мрежи - да настръхва при всяко излизане на корта в Ню Йорк.

Българинът тренира усилено за своя първи мач от надпреварата. Ясен е вече и съперникът му в него - световният №57 Томи Пол.

Димитров изпълнява всички заръки на треньора си Кристиан Гро, но от време на време си "краде" няколко мига, за да демонстрира футболни умения. Музиката пък е задължителна за доброто настроение по време на заниманието.

Снимка: Instagram

Григор успя да пребори коронавируса, с който беше заразен през юни. Той разказа в няколко интервюта, че не се е чувствал добре, докато е бил с COVID-19. След като даде отрицателен тест, българинът изигра няколко демонстративни двубоя в Ница, а след това се включи и в турнира, преместен от Синсинати в Ню Йорк.

Откритото първенство на САЩ е първият голям турнир, който се провежда, след като тенис сезонът беше прекъснат заради пандемията. През 2019 г. Димитров игра на полуфинал в турнира, след като успя да победи Роджър Федерер.