на живо

Григор Димитров не почива, а тренира (ВИДЕО)

Българският тенисист започна подготовка за предстоящия сезон

След тежък сезон с пандемия от коронавирус и хиляди неочаквани събития, всеки спортист има нужда от кратка почивка. Тенисистът Григор Димитров обаче няма време да се излежава, а възможностите да се усамоти на някое екзотично място (може би с Лолита Османова) са ограничени. 

За това му остава само едно - да се върне към тренировките. 

Българският тенисист, който завърши 2020 г. на 19-а позиция в световната ранглиста, вече е във фитнеса. Това съобщи неговият кондиционен треньор Себастиен Дюран, като публикува видео в социалните мрежи. Именно специалистът, който от дълги години се грижи за добрата форма на Димитров, ще има важна работа в първите седмици на подготовката.

Снимка: Instagram

Българският тенисист е подложен на тестове за общо физическо състояние и издръжливост, които да определят как от тук нататък ще протичат тренировките му. 

По традиция сезонът през 2021 г. ще стартира в Австралия. В страната има ограничения, наложени заради пандемията от коронавирус и повечето пристигащи трябва да бъдат поставени под карантина. Това означава, че голяма част от участниците в първия важен турнир за годината - Откритото първенство на Австралия, трябва да пристигнат по-рано на южния континент, може би още в средата на декември.

За последно Димитров игра на турнира във Виена в края на октомври 2020 г., а след това съобщи, че изпитва болки в глезена и няма да участва в други надпревари през годината. 

В свои интервюта Григор разказа, че е имал тежки симптоми в периода, в който беше заразен с коронавирус (21 юни - 13 юли) и трудно се е върнал към познатата си форма на корта.