на живо

Григор Димитров не успя да преодолее 131-вия в света (ВИДЕО)

Вашек Поспишил ще срещне Новак Джокович в следващия кръг на турнира в Шанхай

Getty Images

След серия от отлични мачове в Китай, Григор Димитров отпадна от турнира в Шанхай. Българинът загуби срещата си от втория кръг срещу представителя на Канада – Вашек Поспишил, който пък постигна първа победа над българина в кариерата си. Мачът завърши при резултат 7:5, 7:6(2) за 131-вия в световната ранглиста.

В първия кръг на турнира в Шанхай Димитров записа първа победа в своята кариера над французина Ришар Гаске.

26-годишният Поспишил пък преодоля Иво Карлович след 7:6(5), 6:4.

Родният представител беше фаворит за победата, но не успя да се противопостави ефективно на своя съперник и отпадна от надпреварата. През миналата седмица, на турнира в Пекин, българинът достигна до финал, който загуби от световния номер 2 - Анди Мъри.

Първият сет днес започна по идентичен начин, като двубоя на Димитров с Гаске. Поспишил поведе с 3:0 след пробив, но българинът успя да навакса и да изравни за 3:3. Сетът беше решен в тайбрек, който представителят на Канада записа на своята сметка.

Двамата продължиха с оспорваното си съперничество и през втората част на мача. Нито Димитров, нито Поспишил не успя да спечели по-сериозно преимущество и да реализира пробив и сетът отново беше решен в тайбрек. Поспишил поведе с 4:1 и успя да затвори частта и мача след 7:2.

В следващия кръг съперникът на Димитров ще се изправи срещу световния номер 1 – Новак Джокович, който победи италианеца Фабио Фонини в първия си мач.

Димитров пък ще вземе участие на турнира в Стокхолм, Швеция. Надпреварата започва на 17 октомври. През миналия сезон Григор достигна до четвъртфинал там, но загуби срещу Томаш Бердих.