на живо

Григор Димитров недоволен от ракетата си, сменя фирмата (ВИДЕО)

Един от най-добрите тенисисти в света най-вероятно ще замени Wilson с Head

Getty Images/Guliver Photos

Съвсем скоро Григор Димитров ще направи нов важен избор в своята кариера. Този път обаче той не е свързан с треньорския щаб или начина на подготовка, а с неговата екипировка и най-важната част от нея - ракетата.

В последно време слуховете, че 11-ят в света е недоволен от новата си ракета, изработена от фирмата Wilson, стават все по-упорити, а вчерашния мач на турнира в Ротердам срещу Пол-Анри Матийо бе поредното потвърждение на спекулациите. Григор се появи на корта с изцяло черна ракета без лого на която и да е фирма, но тя поразително приличаше на най-новия модел на друга от големите компании за тенис екипировка - Head.

След края на срещата с французина Димитров заяви, че е впечатлен от новото си оръжие, но не иска да прибързва с окончателния избор, защото това е важно решение за него.

Предполага се, че вчера петият поставен в схемата е използвал ракетата Head Graphene Prestige REV. Припомняме, че в юношеските си години и в началото на професионалната си кариера Григор Димитров играеше именно с модели на Head, но през 2010 подписа договор с Wilson, чиито представител е и Роджър Федерер. С конкурентната марка играe лидерът в световната ранглиста Новак Джокович.

По време на наскоро завършилия Australian Open и по-точно в осминафиналния мач срещу Анди Мъри, Григор счупи своята ракета, но реакцията му по-скоро бе предизвикана от недоволство от своята игра, отколкото от качеството на продукта.