на живо

Григор Димитров: Нямам търпение! Мисля само за мачовете (ВИДЕО)

"Всичко може да се случи до края на годината", заяви българинът

Twitter

Григор Димитров няма търпение да се завърне на корта след близо месец без официални мачове. Това заяви тенисистът пред официалния канал на турнира в Пекин.

След отпадането си във втория кръг на Откритото първенство на САЩ, българинът ще се завърне на корта срещу босненеца Дамир Джумхур, а мачът му най-вероятно ще бъде във вторник (3 октомври).

"Не съм участвал в турнири в последните три седмици и половина. Чувствам се напълно отпочинал. Нямам търпение да изляза на корта и да изиграя първия си мач. Само за това мисля сега", каза Димитров.

Номер 8 в световната ранглиста заяви, че целта му е участие във финалния турнир на ATP в Лондон, където място ще намерят осемте най-добри играчи през годината. В момента българинът е на 6-та позиция.

"През оставащите само 5 седмици до края на сезона всичко може да се случи. Хубавото на тениса е, че е толкова вълнуващ. Именно за такива момента играеш и ако стигна до Лондон ще бъде огромно признание за целия ми труд през годината. Това е целта ми!", категоричен е той.