на живо

Григор Димитров: Оценявам всяка победа

"Имах проблеми в последните месеци. Развълнуван съм от предстоящото", обяви българинът

Reuters

Григор Димитров се класира за третия кръг на втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос", след като в 4-часов маратонски мач победи Марни Чилич. Успехът му беше изненадващ на фона на колебливото представяне в последните турнири. 

Стигна се до там, че българинът игра в квалификациите на турнира в Женева, за да натрупа повече мачове, след като дълго време лекува контузия в рамото.

"Оценявам всяка победа, която записвам в момента. Не мисля толкова срещу кого играя. Просто искам да трупам тези победи… Беше много, много важен мач за мен, няма съмнение в това. Очевидно е, че изпитвах затруднения през последните два-три месеца. Рамото ми не бе в оптимално състояние. Придвижването ми също. Промених много неща. Чувствам се прекрасно и съм много фокусиран и развълнуван от това, което предстои", каза той след мача.

Снимка: Reuters

В момента Димитров работи с нов треньор - Радек Щепанек. Той замени Дани Валверду, с който си сътрудничиха в последните години.

"Мисля, че мога да извлека много неща от този мач. Това е важното за мен в момента. Несъмнено това е един от най-силните двубои, които съм играл от дълго време насам. Това ми носи много увереност и се надявам да мога да го повторя в следващия си мач. Надявам се това да бе повратната точка за мен.", заяви Димитров.

В следващия кръг българинът ще играе срещу Стан Вавринка. Двамата са си разменили по 4 победи до момента.