на живо

Григор Димитров: Опитвам се да играя в настоящето

"Не съм в най-добрата си форма, но вървя в правилната посока", каза българинът след първата си победа в Ню Йорк

Фокусиране върху настоящия момент и абстрахиране от заобикалящата среда - така Григор Димитров постига победите си в тенис сезона, белязан от пандемията от коронавирус. Българинът се класира за втория кръг на Откритото първенство на САЩ - първия важен турнир след подновяването на кампанията, побеждавайки Томи Пол с 3:0 сета.

"Опитвам се да се фокусирам върху всяка точка, да играя в настоящето, да се абстрахирам от това какво се е случило и какво ще се случи. Имах добър игрови план и смятам, че успях да го реализирам. Да, наистина в началото на годината го срещнах в Австралия, този мач беше напълно различен. Мисля, че използвах добре периметъра на корта, ударите ми се получаваха. Имах шанса да го пробия в началото на всеки един от сетовете, което ми донесе допълнително спокойствие и комфорт", заяви Димитров след мача.

В следващия кръг той ще играе срещу унгареца Мартон Фучович. Двамата се срещнаха преди седмица на турнира в Синсинати (който тази година се провежда в Ню Йорк), а роденият в Хасково тенисист загуби.

"Мач с мач не си прилича, винаги е различно. За мен най-важното е да изпитвам удоволствие от играта, от престоя си на корта. Доволен съм от това, че имам шанса отново да играя и искам да използвам всеки един миг", коментира той.

"Не бих казал, но се движа в правилната посока, кондицията ми се подобрява. Това, че прекарах доста дълго време тук, ми помогна да се адаптирам към обстановката, ден след ден се чувствам все по-добре. Опитвам се да правя това, което зависи от мен, да контролирам нещата, които мога. Надявам се, че с всеки следващ мач ще развивам играта си", каза още Димитров.