на живо

Григор Димитров отпадна от Ченду след зрелище с два тайбрека

Александър Бублик отстрани българина в първия мач помежду им

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира от серията Мастърс 250 в Чанду, Китай. В оспорван мач срещу представителя на Казахстан Александър Бублик, българинът загуби със 7:5, 6:7(9), 6:7(3).

Срещата продължи 2 часа и половина, а Димитров и съперникът му показаха отличен тенис. Българинът не успя да реализира два мачбола.

Срещата беше първа между Димитров и Бублик, който е номер 71 в ранглистата. Той ще играе за втори път на полуфинал през 2019 г.

Димитров започна мача с пробив за 2:0, но не успя да задържи предимството си и роденият в Русия представител на Казахстан също взе подаване на българина. В 12-ия гейм Григор обаче показа по-здрави нерви и проби отново, с което поведе в сетовете - 7:5.

Втората част от мача мина без изненади. Стабилната игра и на двамата тенисисти си личеше от началото и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Бублик поведе с 3:1, но след това допусна две грешки. Последваха изключително оспорвани и напрегнати моменти на корта, а в крайна сметка съперникът на Димитров изравни след 11:9. 

В третия сет 22-годишният Бублик започна с пробив за 2:0. Григор обаче изравни с пробив в седмия гейм, с което се стигна до тайбрек. В него представителят на Казахстан поведе бързо с 5:0. Въпреки опитите на Димитров, съперникът му направи логичното и го отстрани от турнира.

Следващото предизвикателство пред българина е силният турнир в Пекин, който започва на 30 септември.