на живо

Григор Димитров: Плаках в съблекалнята след загубата от Надал

Повтарях мача в главата си поне 20 пъти, каза още първата ни ракета

Getty Images

"След края на мача с Рафаел Надал плаках в съблекалнята", сподели Григор Димитров в интервю за сайта ATPWorldTour.com.

Най-добрият български тенисист заяви, че е приел много емоционално пропуснатата възможност за финал срещу идола си Роджър Федерер на Откритото първенство в Мелбърн, Австралия. Маестрото спечели 18-а титла от Големия шлем, след като се наложи над испанеца с 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3.

"Загубата беше много тежка за мен. Превъртах случилото се на мача в главата си поне 20 пъти през нощта и спах около 2 часа. Но след това разбрах нещо, че съм стигнал толкова далеч и просто трябва да продължа. Това е следващата стъпка. Няма да се обезкуражавам и оставам с високо вдигната глава. Продължавам да работя", каза първата ни ракета.

Българинът се готви да започне участието си на "София Оупън". Той ще стартира директно на осминафиналите в четвъртък, а негов съперник ще бъде победителят от мача между Йежи Янович (Полша) и Дуди Села (Израел).

Григор присъства на официалното парти на тенисистите в понеделник (6 февруари), където очаквано беше най-голямата звезда. Той не беше придружаван от приятелката си - певицата Никол Шерцингер и не остана до края на събитието.