на живо

Григор Димитров победи Маю в демо турнира край Ница

За българина това беше последен мач в надпреварата

Twitter

Григор Димитров постигна победа с 14:11, 13:15, 15:14, 12:10 срещу френския ветеран Никола Маю на турнира с нови правила Ultimate Tennis Showdown, организиран от бившия му треньор Патрик Муратоглу край Ница, Франция.

Под парещото слънце, българският тенисист постигна първа победа след двете си загуби от Ришар Гаске и Фелисиано Лопес. Тя обаче няма да му е достатъчна, за да продължи напред в надпреварата.

Срещата, която се игра по нестандартен формат - 4 части по 10 минути, като победител в четвъртината става играчът, реализирал повече точки след изтичане на времето. Това обаче не попречи на двамата тенисисти да реализират истинско шоу! Обрати, тактическо надлъгване, както и много шеги съпътстваха срещата.

В крайна сметка Димитров показа по-здрави нерви в напрегнатите моменти.

Феновете на българина може да са доволни, тъй като видимо той връща добрата си форма. Надпреварата в Ница е първият турнир за Григор, след като даде отрицателна проба за коронавирус. Българинът обяви, че е заразен през юни, когато участваше в "Адриа Тур" - турнир, организиран от Новак Джокович в страните от бивша Югославия.