на живо

Григор Димитров показа шампионска форма на Уимбълдън (ОБНОВЕНА)

Гришо: Контролирах мача през цялото време

Getty Images/Guliver Photos

Григор Димитров преодоля първия кръг на Уимбълдън след победа в 3 сета над аржентинеца Федерико Делбонис. Най-добрият български тенисист даде само 7 гейма на противника си и вече мисли за следващия си противник Стив Джонсън от Съединените Щати.

Димитров, който не изневери на характерния си атрактивен начин на игра, сервира стабилно в първия сет и го спечели с 6:3. Превъзходството на Григор във втората част бе смазващо и той не позволи на аржентинеца да вземе дори гейм. Делбонис показа подем в представянето си в началото на третия сет, но при 4:4 допусна пробив на нула и впоследствие загуби с 4:6.

"Знаех, че днес просто трябва да изляза и да си свърша работата. Невероятно е да съм отново на Уимбълдън. Самото усещане да излезеш на корт №1 е просто неповторимо. Днес имах труден съперник и доста време за мислене преди мача, който започна сравнително късно. Много неща ми минаха през главата. Опитвах се да съм спокоен, защото в първи кръг винаги правиш последни промени по играта си. Доволен съм от цялостното си представяне, защото намерих постоянството в ударите си. Пресилвах форхенда си в някои моменти, но опитвах отново и отново, докато не намерих точната дължина. Смятам, че контролирах мача през цялото време", каза Димитров след победата си.