на живо

Григор Димитров: Последните месеци не бяха добри. Нещата ще се оправят (ВИДЕО)

"Не приемам нищо за даденост", заяви българският тенисист

Getty Images

Григор Димитров е оптимист, че през 2019 г. ще постигне достатъчно победи и отново ще преживее възход в кариерата си. Часове преди първия си мач от Откритото първенство на Австралия българинът сподели, че последните месеци на корта са били трудни, но ще успее да се възползва от поуките от загубите.

"Последните няколко месеца не се развиха както се надявах и както очаквах. Но работих върху това и предполагам, че сега нещата се връщат към нормалния си ритъм. Нямах търпение да започна новата година", каза Димитров.

Той ще спори със сръбския ветеран Янко Типсаревич в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Очаква се двубоят им да стартира след 3:30 ч. българско време в неделя срещу понеделник.

"Много съм благодарен на хората около мен, на екипа ми, бяха невероятни през цялата година. Това, което съм, е заради тези хора. Благодаря им, не приемам нищо за даденост. Мисля, че колкото по-голям ставам, с годините оценявам повече всеки отделен мач", добави още българинът.

През 2018 г. Димитров игра на четвъртфинал на първия за годината турнир от Големия шлем. При победа срещу Типсаревич той ще играе с Пабло Куевас или Душан Лайович във втория кръг.