на живо

Григор Димитров пред bTV: Гордея се, че на всеки турнир има български знамена

Гледайте цялото интервю в понеделник (11 ноември) в предаването "Тази сутрин" по bTV

Григор Димитров се завърна в България след края на състезателния сезон и обяви, че ще бъде играещ капитан на отбора ни в предстоящия турнир ATP Къп в Австралия.

България получава правото да участва в новата надпревара именно заради доброто класиране на първата ни ракета в ранглистата през годината.

Димитров даде ексклузивно интервю пред Антон Хекимян, в което направи равносметка на изминалия сезон: "Имам добри постижения до момента, но мисля, че мога много повече. Тази година се контузих в началото, което не беше добре за мен, но това е спортът. Когато си вътре е много трудно да погледнеш отвън, затова задавам въпроси на хората около мен, на близките ми, за да знам как ме виждат", каза бившия номер 3 в света.

"Когато лежах в болница и бях 4-5 седмици настрани, имах моменти на негативизъм. Дори при най-позитивните хора има моменти на негативизъм. Тяхната сила е, че намират позитивизъм в този негативизъм. Събуждаш се и започваш наново", категоричен е тенисистът.

Относно известния в България израз: "Мачкаш, Гришо!", той коментира с усмивка: "Понякога ми става много приятно да го чуя, особено когато съм на другата част на света. Интересно е и много го оценявам. На всеки турнир има български знамена, което ме прави адски горд", каза още Димитров.

Гледайте цялото интервю в понеделник (11 ноември) в предаването "Тази сутрин" по bTV.