на живо

Григор Димитров съчета планина и море през почивката (ВИДЕО)

Тенисистът запазва позицията си в ранглистата

Instagram

Григор Димитров остава на 29-а позиция в световната ранглиста по тенис при обновяването ѝ днес (1 април). Българинът отпадна в третия кръг на турнира в Маями, след като загуби от 77-ия в света Джордън Томпсън от Австралия, но това не повлия на мястото му подреждането.

И докато чака следващото предизвикателство на корта, роденият в Хасково тенисист се отдаде на природата. В своя профил в социалните мрежи Гришо публикува кратки клипове от разходката си. Все още не е ясно къде си почива той, но със сигурност може да се наслаждава, както на планински гледки, така и на морския бряг.

Димитров се завърна на корта в Маями след контузия в рамото, която не му позволи да вземе участие на турнирите в Ротердам, Акапулко и Индиън Уелс. Той започна надпреварата в Маями директно от втори кръг, като победи Фелисиано Лопес само за час игра, но след това не успя да преодолее Томпсън.

Така следващото предизвикателство за Григор е надпреварата в Монте Карло, която започва на 15 април.

През 2018 г. българинът постигна най-доброто си представяне в турнира. Той игра на полуфинал срещу Рафаел Надал, но загуби с 4:6, 1:6. Участието му тази година ще бъде осмо поредно.