на живо

Григор Димитров се класира за трети кръг в Синсинати след трудна победа над Поспишил

Най-добрият ни тенисист прояви увереност на турнира от сериите "Мастърс"

Getty Images

Българският тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг от турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Той постигна трудна победа със 7:6 (4), 7:6 (5) срещу Вашек Поспишил.

Григор Димитров, който е 17-ти в световната ранглиста, изигра два трудни сета с Вашек Поспишил, 47-ми в световната ранглиста, като българският тенисист стигна до победата след два тайбрека, в които показа по-здрави нерви.

Днешният мач беше третият официален в съперничеството между 24-годишния Григор Димитров и 25-годишния Вашек Поспишил. След предишните два успеха – в Маями по-рано този сезон (6:2, 6:2), както и в Базел през 2014-та година (отново 6:2, 6:2), хасковлията регистрира и третата си официална победа.

През 2012 година двамата се срещат и в квалификациите за турнира в Токио, като и тогава българинът печели - 6:4, 6:7(5), 6:2.

Григор Димитров ще играе на осминафиналите срещу победителя от срещата между Анди Мъри (Великобритания) и Марди Фиш (САЩ).

Анди Мъри, който в неделя триумфира на турнира "Мастърс" в Монреал, побеждавайки на финала Новак Джокович (Сърбия), от понеделник е номер 2 в световната ранглиста след Джокович.