на живо

Григор Димитров се завръща на корта в събота

Първата ни ракета ще участва в демонстративен турнир в Ница

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се завръща на корта този уикенд. По-малко от две седмици след като се възстанови от COVID-19, с който се зарази по време на организирания от Новак Джокович Adria Tour в Задар, първата ни ракета започва участието си в демонстративния Ultimate Tennis Showdown.

Дебютният мач на Григор в Ница е в събота срещу Ришар Гаске, а на следващия ден негов съперник ще бъде Фелисиано Лопес.

Турнирът на френска земя се провежда на кортовете на Патрик Муратоглу - бивш треньор на Димитров. Надпреварата е известна с нестандартния си формат - мачове, разделени на 10-минутни четвъртини, като победител става реализиралият повече точки след изтичането на времето. При равенство 2:2 в четвъртините, изходът от сблъсъка се решава в пета част, в която печели отбелязалият две поредни точки.

Все още не е обявена пълната програма за Ultimate Tennis Showdown, но се очаква следващите два мача на Димитров да бъдат на 1 и 2 август.

Засега участие в Ница са потвърдили Фернандо Вердаско, Фелисиано Лопес, Ришар Гаске, Беноа Пер, Корентен Муте, Дъстин Браун и Алексей Пипирин. Скоро това ще направят още Стан Вавринка и един измежду Гаел Монфис и Александър Зверев.

Тагове: