на живо

Григор Димитров ще играе на полуфинал в Сан Диего

Българинът победи Аслан Карацев в 3 сета

Reuters

Григор Димитров си осигури първо участие на полуфинал през настоящия тенис сезон. Той е сред четиримата най-добри в надпреварата в Сан Диего. 

Българинът успя да победи на четвъртфинал световния номер 24 Аслан Карацев от Русия в три сета - 6:1, 1:6, 6:2. В първия Димитров беше безапелационен, като показа стабилна игра и не допусна грешки. Във втория обаче ролите се смениха и Карацев успя да изравни резултата. 

Снимка: Reuters

В решителната част Димитров показа по-здрави нерви и успя да се възползва от всички слабости на своя съперник. Това му осигури победата и първи полуфинал от октомври 2020 г. насам. Тогава той беше в топ 4 на надпреварата в Антверпен, но загуби от Алекс де Минор.

В Сан Диего българинът ще се изправи в спор за място в битката за трофея срещу Каспър Рууд от Норвегия, който се справи в два сета с Лоренцо Сонего. 

Снимка: Reuters

22-годишният тенисист е непознат за българина и първата им среща ще бъде в Сан Диего. Очаква се тя да започне около 1:30 ч. след полунощ българско време. Другият полуфинал противопоставя Андрей Рубльов и Камерън Нори.

Димитров със сигурност ще прибави точки към актива си за световната ранглиста, тъй като дебютира в надпреварата.