на живо

Григор Димитров ще участва на два турнира от Големия шлем през септември

Той отпътува за Ню Йорк днес (20 август)

Reuters

За Григор Димитров предстоят напрегнати седмици! Българският тенисист ще се включи в два турнира от Големия шлем през септември.

Той ще играе на Откритото първенство на САЩ (31 август - 13 септември) и "Ролан Гарос" (27 септември - 11 октомври). Това потвърди пред "Дневник" мениджърът на Димитров - Георги Стоименов.

Българският тенисист прекара последните дни, след като съобщи, че тестът му за COVID-19 е отрицателен, в Европа, като изигра няколко демонстративни двубоя, за да поддържа форма. 

Голяма част от конкурентите на българския тенисист - в това число Рафаел Надал и Роджър Федерер, предпочетоха да откажат участие в Ню Йорк, тъй като се опасяват от заразяване с коронавирус. Димитров обаче ще се включи в надпреварата, както и световният номер 1 Новак Джокович.

Пандемията от коронавирус обърка тенис календара за 2020 г. Голяма част от турнирите бяха отменени, а други, като Откритото първенство на САЩ и "Ролан Гарос, отложени. 

Стоименов спомена още, че Димитров планира да вземе участие и на турнира в Рим. Надпреварата все още няма официална дата за старт, но се очаква да бъде между двата турнира от Големия шлем.