на живо

Григор Димитров - Стийв Джонсън 3-0. Следващият е Гаске! (ГАЛЕРИЯ)

Григор Димитров победи с 3-0 (7-6; 6-2; 7-6) американеца Стийв Джонсън в мача си от втория кръг на Уимбълдън. С победата си българският тенисист взема 90 точки за световната ранглиста. В третия кръг съперник на нашия е Жерар Гаске.

Първият сет бе изключително спорен, а играчите не се пробиха нито веднъж. Димитров сервира първи, като още в откриващия гейм българинът отрази две точки за пробив преди да го спечели след множество равенства. През следващите 11 гейма двамата играчи не трепнаха и печелеха своите подавания. Така се стигна до тайбрек, в който тежкият сервис на американеца, затрудняваше доста Димитров. Решителният гейм се проточи дълго, защото до 18-ата точка не беше осъществен нито един минипробив. В крайна сметка, след близо час игра, българинът успя да затвори сета – 10:8.

Димитров беше далеч по-убедителен през втората част, като за това допринесе пониженото самоучвствие и зачестилите грешки от сервис на Джонсън. Българинът проби американеца още в откриващия гейм на втория сет, както и в третото подаване на съперника си, за да поведе с 4:1. При 5:2 Димитров сервираше за спечелване на частта, не трепна и поведе с 2:0 сета.

Третият сет бе оспорван, както и първия. И двамата съперници вземаха подаванията си и бързо се стигна до резултат 4-4

9-ият гейм в третия сет мина много оспорвано, като Григор имаше две възможности да пробие съперника си. И двете обаче бяха пропуснати и Джонсън спечели гейма.

При 4-5 Григор Димитров имаше сериозни затруднения с първия си сервис. Така се стигна до резултат 30-40 в гейма, което бе точка за сет за американеца. В този момент обаче Гришо вкара два поредни аса и след още една успешна точка, спечели подаването си.

11-ият гейм в сета бе спечелен отново от Джонсън. Григор Димитров имаше шанс за пробив, след като първия сервис на съперника започна да изневерява. На няколко пъти обаче българинът не успя да върне втори сервис и така Джонсън поведе с 6-5.

Григор ДИмитров отново не допусна пробив при свой сервис. Частта бе спечелена на 30, но отново първият сервис на българина бе на приливи и отливи

В тайбрека първият сервис на Димитров вече бе безупречен и това се оказа решаващо. Нашият не остави шанс на съперника си и спечели със 7-2.