на живо

Григор Димитров търси втора победа над Джокович

Българският тенисист излиза на корта в Париж днес около 16:00 ч.

Getty Images

Григор Димитров ще се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович на турнира в Париж от сериите "Мастърс 1000" днес (3 ноември) около 16:00 ч. българско време. Мачът е трети по програма и ще се играе на централния корт в зала "Берси".

Григор се наложи над Маркос Багдатис на старта, а в сряда Ноле - трикратен шампион в надпреварата, отстрани Жил Мюлер (Люксембург) с 6:3, 6:4 за 80 минути.

До момента двамата са срещали общо 6 пъти, в които българинът има само една победа. Единственият успех на Григор е от сезон 2013 на червените кортове в Мадрид, когато хасковлията се наложи над Джокович със 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3. След това Димитров отпадна на четвъртфинал от швейцареца Станислас Вавринка. 

За последно Димитров и Ноле се срещнаха в Пекин през 2014 г., когато сърбинът се справи без проблем - 6:2, 6:4. Така две години по-късно двамата отново ще се изправят един срещу друг в двубой, който може да свали Джокович от престола му начело на световната ранглиста. 

Британецът Анди Мъри е на крачка от лидерската позиция и само чака грешна стъпка от страна на Новак. В същото време при евентуална загуба сезонът за Гришо приключва още днес.