на живо

Григор Димитров: Всеки ден научавам по нещо от Андре

Преди победата над Янко не говорихме за тенис, разкри българският тенисист

Reuters

Григор Димитров стартира в Откритото първенство на Австралия с победа в четири сета над Янко Типсаревич. Българският тенисист все още има отрицателен баланс (2-4) срещу 34-годишния сърбин, който се завърна на корта след 15-месечно отсъствие заради контузии.

"Тези статистика не ми повлия особено. Миналото си е минало. Разбира се, знаех, че той е опасен съперник. Знам как може да играе. Но аз просто очаквах този двубой. Това беше първи мач от Шлема за мен от доста време, така че просто бях щастлив от шанса да се фокусирам върху своята игра и да видя докъде съм достигнал", коментира Димитров на пресконференцията след двубоя.

Той за пореден път изрази задоволство от съвместната си работа с Андре Агаси. "В даден момент през миналата годината, може би в средата на сезона, аз и Дани Валверду седнахме и поговорихме за нашите цели. Познавам Андре отдавна, може би откакто бях на 14, прекарвали сме време заедно в Лас Вегас. Просто искахме да добавим един човек, който е постигнал нещо от онова, което искам да постигнал аз. Имаше една личност, на която мога да се доверя напълно и това беше той. Разговаряхме с Дани и двамата заедно решихме да потърсим тази помощ. Стъпка по стъпка, развихме своето партньорство."

"Както казахте, той е направил много и извън играта. Ще започна с това. Аз съм по-добър човек, научих нови неща от него относно самото всекидневие. Понякога нещата, които ми казва, нямат нищо общо с тениса. Днес преди двубоя си говорихме за напълно различни неща. А аз си казах: "Ох, чувството е много приятно". Той ме държи под око и се опитва да ми припомня хубавите неща от живота".

Тагове: