на живо

Григор и Цвети започват утре участието си на турнира в Рим

Двете звезди на кортовете по едно и също време

БГНЕС

Григор Димитров започва утре тазгодишното си участие на турнира в Рим с награден фонд 3,830,295 евро, където е поставен под №10 в основната схема и в двубой от първи кръг ще се изправи срещу Йежи Янович.Двубоят между двамата е първи в програмата на Централния корт и ще започне в понеделник от 13:00 ч. българско време.

Миналата година Григор достигна до полуфиналите в италианската столица. При успех на старта във втория кръг ще срещне победителя от мача между звездата на домакините Фабио Фонини и американеца Стийв Джонсън, които също играят утре.

Цветана Пиронкова също ще изиграе в понеделник срещата си от първи кръг на турнира в Рим, а нейна съперничка ще бъде представителката на Казахстан Зарина Диас. Техният мач е първи в програмата на корт №2 и ще стартира от 12:00 ч. българско време. Ако за първи път от 2008 г. насам Пиронкова успее да преодолее първия кръг в Рим, то тогава ще си осигури 11,710 eвро от наградния фонд и 60 точки за световната ранглиста, а в спор за място на осминафиналите би срещнала Южени Бушар.