на живо

Григор и Харисън на полуфинал в Бризбейн

Двамата се справиха с Ник Кирьос и Мат Рийд

Lap.bg

Григор Димитров и Райън Харисън се класираха за полуфиналите на двойки на турнира в австралийския град Бризбейн с награден фонд 528910 долара.

Двамата победиха представителите на домакините Ник Кириос и Мат Рийд със 7:6(2), 7:6(3) след почти час и половина на корта.

Двубоят беше равностоен, като дуетите се размениха по един ранен пробив, но в последвалите два тайбрека българинът и американецът показаха по-добра концентрация и спечелиха категорично. 

Така 26-годишният хасковлия си осигури 90 точки за световната ранглиста на двойки и 3620 долара.

За място на финала Димитров и Харисън ще се срещнат срещу водачите в схемата Хенри Континен (Финландия) и Джон Пиърс (Австралия).

Континен и Пиърс са шампиони на Откритото първенство на Австралия през миналия сезон, а през ноември триумфираха на двойки и във финалния турнир на АТП в Лондон, където Димитров спечели трофея на сингъл.

Българинът започва утре защитата на титлата си поединично срещу участващия с "уайлд кард" представител на домакините Джон Милман. Двубоят е последен на централния корт и се очаква да стартира около обяд българско време.