на живо

Григор: Мога да съм на нивото на Джокович, Мъри и Надал

"Градя къщата си тухла по тухла", коментира последните си изяви българският тенисист

Reuters

Дни след като отпадна на 1/8-финал от шампиона в Синсинати Новак Джокович, Григор Димитров демонстрира увереност и самочувствие пред английското издание "Експрес". Българинът заяви, че се чувства на нивото на сърбина, световния номер 1 Рафаел Надал и носителя на 3 титли от Големия шлем - Анди Мъри.

"Не ме е страх да го кажа. Независимо дали е Рафа, Анди или Новак – знам, че аз също съм на това ниво. Сега просто трябва да постигна постоянство. С Джокович играхме осем-девет пъти, мачовете винаги са били оспорвани. Този в Куинс не беше добър, но сякаш в Синсинати показах добър тенис.", заяви Димитров, който не успя да защити титлата си в Синсинати и от тази седмица е осми в световната ранглиста.

"Същото е като строежа на къща, където надграждаш тухла по тухла. Не знам колко пъти ще трябва да играем, колко мача още ще трябва да имаме, за да го победя. Там съм, чувствам, че съм на същото ниво, но малките неща ми убягват.", добави той.

"Има някои малки неща, които трябва да бъдат на твоя страна, за да спечелиш. В последните ни двубои обаче това не се случва, за жалост.", заяви още Димитров за мача си с Джокович.

Следващото предизвикателство пред българина е с марка "Голям шлем". Той ще участва в Откритото първенство на САЩ от 27 август до 9 септември.