на живо

Григор обезкуражи Хачанов за първа победа на турнира във Виена

За втори път в кариерата си българинът ще играе във втори кръг на надпреварата

Getty Images

Григор Димитров ще играе във втория кръг на тенис турнира във Виена, след като победи руснака Карен Хачанов със 7:6(8), 6:3.

Българинът повтаря най-доброто си класиране в надпреварата, като за втора поредна година преодоля първия кръг в австрийската столица.

За него това беше и първи успех над Хачанов, срещу когото не беше играл до сега.

Снимка: Getty Images

Още в началото на мача руснакът постигна пробив за 3:1 след няколко грешки на българина. Това като че ли мобилизира Димитров, който отговори веднага и „върна услугата“. До края на първата част двамата тенисисти не успяха да се изненадат и така се стигна до тайбрек. Роденият в Хасково тенисист поведе с 3:0, но съперникът му успя да реализира 5 поредни точки. Последва ново предимство за Григор, който успя да поведе в сетовете след 8:6.

Втората част започна с пробив на Димитров и смазващо предимство на българина. Хачанов успя да се съвземе в самия край на мача, но това не му беше достатъчно, за да постигне обрат.

Снимка: Getty Images

Така в следващия кръг Григор Димитров очаква Стефанос Циципас или Ян-Ленард Щруф. Двамата играят един срещу друг в сряда (28 октомври).