на живо

Григор: Победих, но не съм доволен от играта си (ВИДЕО)

Българинът се класира за седмия си полуфинал през този сезон

Getty Images

С победата си над Кевин Андерсън Григор Димитров се класира за седмия си полуфинал през сезона и негов трети на турнира в Стокхолм, след 2013 и 2014 година.

Българинът, който спечели титлата в шведската столица преди 3 години, не бе особено доволен от представянето си на четвъртфиналите срещу южноафриканеца.

"Никога не е лесно, когато сервираш за спечелване на мача и загубиш гейма. Имаше няколко много лоши мои начални удари днес. Знаех, че Кевин е способен на всичко и ме чака тежък двубой, но мачът можеше да се развие по друг начин. Но мога да добавя, че съм горд от начина, по който се върнах в третия сет и най-важното е, че го спечелих", каза Гришо след мача.

"Трябваше да играя агресивно през целия мач, Кевин правеше всичко добре. Срещу човек, който сервира толкова добре като него, трябва да си подготвен. Да, победих, но не съм толкова щастлив от играта си", допълни той.

Венецуелският специалист Дани Валверду също не е останал особено доволен от играта на своя възпитаник: "Отиваме веднага да правим упражнения, ще видим колко дълго ще продължат", съобщава официалният сайт на турнира.

За място на финала в Стокхолм 25-годишният българин ще спори с аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро, който победи с 2:0 сета Иво Карлович. Двубоят е в събота.